Thursday, October 9, 2014

Temuduga pinjaman pelajaran kerajaan Negeri Selangor

Bismillahirrahmanirrahim..
Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar


Saya merupakan pemohon pinjaman pelajaran Selangor. Baru pemohon, belom peminjam lagi. Sebab result interview tak keluar lagi. Moga-moga dapat lah. Ameen.. Oh ya, interview tu held on 25 September lepas. 

So now, saya nak share serba sedikit how was the interview. Macam biasa lah, soalan berkenaan diri tu wajib ada. Cerita lah latar belakang keluarga kita, pendidikan kita and so on. Ada jugak dia tanya kenapa kita ambil course yang kita sedang belajar ni. Pastu tanya pasal kerjaya kita in the future nanti.

And then, masuk pulak soalan part negeri selangor. Kalau soalan saya haritu, the interviewer tanya saya ada berapa daerah kat selangor dan nyatakan. Dan dia tanya nama penuh the current sultan Selangor. And alhamdulillah, dengan yakin dan lancar saya menjawabnya. Hehe. Tapi tu pun tak guarantee saya berjaya lulus interview ni. Tawakkal je lah.

Kalau kawan-kawan saya yang lain, diorang dapat soalan, siapa agong Malaysia. Tu je yang saya ingat. Yang lain tak ingat. Hihi.


12 comments:

  1. Temuduga dalam bahasa apa? Inggeris atau Melayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Temmuduga dalam Bahasa Melayu..
      Semoga berjaya .. :)

      Delete
  2. salam. maaf nk tanya. awk dpt x pnjaman selangor nie.?

    ReplyDelete
  3. salam. maaf nk tanya. awk dpt x pnjaman selangor nie.?

    ReplyDelete
  4. Salam awak , saya masih tak faham cara nak mohon pinjaman ni. lepas dah daftar online tu kite kene hantar ke borang2 tu ke pejabat? boleh awak terangkan cara die? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas kita isi online, awak kena print out and then kena hantar ke pejabat tu.. HANTAR sekali bersama dokumen-dokumen yang diperlukan dan yang disahkan oleh pegawai kumpulan A. Kalau tak jelas, awak call je pejabat dia terus... :)

      Alamat ada diberikan.. Nak pos pon boleh.. Tapi guna pos laju lah selamat sebab takut tak sempat...

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Salam.
    saya nk bertanya, penemuduga tu memang staf dr kerajaan selangor ataupun hanya berwakilkan prof universiti masing2? sebab sy UUM, macam agak jauh je kalau staff penemuduga dr selangor sendiri yg dtg UUM ni :/

    ReplyDelete

 
Blog 100% edited and touched by CIK LIMEGREEN