Thursday, December 20, 2012

Tutorial rapatkan sidebar title dengan content sidebar

Assalamualaikum..
Jawab jangan tak jawab,WAJIB!!

Tadi ada kawan saya tanya, macam mana nak rapatkan sidebar title dengan content sidebar tu. Macam kat blog saya ni.. So, saya terus lah bodek-bodek kod kat blog saya ni.. Dan finally, saya dapat.. Alhamdulillah.. Dan saya nak ajar kawan yang bertanya tu dan semua yang nak tahu..

1- Mula, mula, pergi ke Template ----> Edit HTML ----> Tick Expand Widget Templates

2- Tekan CTRL+F, cari code ni
h2 {

3- Dah jumpa? Pastu, cuba tengok kat bawah kod h2 { tadi, ada kod macam ni kan
margin: 0 0 1em 0;

4- Korang tukar nombor 1 yang kaler merah tu  kepada nombor 0..

5- Cuba preview, jadi tak? Kalau jadi, save.

2 comments:

  1. yes .. jadi :D .. tengss

    ReplyDelete
  2. huhu.. lama dah cari tuto nak buat ni. thanks.

    ReplyDelete

 
Blog 100% edited and touched by CIK LIMEGREEN